Εναλλακτικές λύσεις στη ζάχαρη.

 Αγαπάς κι εσύ την γλύκα του καφέ και των υπόλοιπων ροφημάτων;

Δες με τι μπορείς να αντικαταστήσεις τον απλό υδατάνθρακα γνωστή σαν ζαχαρίτσα!

Αποξηραμένα φρούτα

Ένα εξαιρετικό υποκατάστατο της ραφιναρισμένης ζάχαρης είναι τα πιο συνηθισμένα αποξηραμένα φρούτα, όπως δαμάσκηνα, σύκα, σταφίδες, μάνγκο και άλλα. Χρησιμοποιήστε τα και μπορείτε να πίνετε τέλεια το τσάι ή να τα χρησιμοποιείτε όταν παρασκευάζετε κομπόστες, σπιτικά γλυκά και μπισκότα. Ωστόσο, στα αποξηραμένα φρούτα περιέχεται φρουκτόζη, οπότε χρησιμοποιήστε τα με μέτρο.

Σιρόπι σφενδάμου

Το σιρόπι σφενδάμου αποτελείται περίπου από 2/3 σακχαρόζη (ζάχαρη). Κάθε 100γρ σιροπιού παράγουν περίπου 66γρ ζάχαρης. Φαίνεται λοιπόν, ότι η αντικατάσταση της λευκής ζάχαρης με καθαρό σιρόπι σφενδάμου είναι πιθανό να αποφέρει ένα καθαρό όφελος για την υγεία.

Μέλι

Το μέλι είναι ένα ιδανικό προϊόν: απολύτως φυσικό, που περιέχει πολλές χρήσιμες ουσίες. Το μέλι αντικαθιστά τέλεια τη ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένης της παρασκευής ψητών και γλυκών.

Προσοχή: κάποιοι άνθρωποι έχουν αλλεργική αντίδραση στο μέλι, επομένως δεν είναι κατάλληλο για όλους.

Σιρόπι από την αγκινάρα της Ιερουσαλήμ

Ένα άλλο γλυκό σιρόπι χωρίς ζάχαρη είναι το σιρόπι από την αγκινάρα της Ιερουσαλήμ ή το πήλινο αχλάδι. Μπορεί να προστεθεί σε αρτοσκευάσματα, δημητριακά, γαλακτοκομικά προϊόντα, γλυκά με καφέ ή τσάι. Από όλα τα φυσικά γλυκαντικά, το σιρόπι αγκινάρας της Ιερουσαλήμ έχει το χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (εκτός από το γρασίδι), πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια από άτομα με διαβήτη.

Επίσης, το προϊόν αυτό αποτοξινώνει το σώμα, αναζωογονεί το δέρμα και δίνει στο σώμα ένα αίσθημα ελαφρότητας.

 Μελάσες μαλτόζης

Η μελάσα μαλτόζης είναι ένα προϊόν ζαχαρούχου αμύλου, το οποίο λαμβάνεται από αλεύρι καλαμποκιού. Χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων για την παρασκευή παιδικής και διαιτητικής τροφής, στη ζυθοποιία και στην οινοποίηση. Επίσης, η μελάσα μαλτόζης μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη όταν μαγειρεύει μαρμελάδα και γλυκά γλυκίσματα.

Ζάχαρη φοινικέλ

Η ζάχαρη των φοινίκων είναι ένας φυσικός τύπος ζάχαρης που προέρχεται από το χυμό των ανθισμένων φοινίκων. Στην εμφάνιση, αυτό το σάκχαρο μοιάζει περισσότερο με ένα καφέ καλάμι.

Χόρτο της Στέβιας

Η stevia έχει εκπληκτικές ιδιότητες. Φαίνεται να είναι ένα αρκετά συνηθισμένο, συνηθισμένο γρασίδι, τα φύλλα του οποίου έχουν γλυκιά γεύση. Πιο συγκεκριμένα, η stevia είναι πολύ πιο γλυκιά από την κανονική ζάχαρη και όλα χάρη στο μοναδικό stevioside γλυκοζίτη. Μέχρι σήμερα, το stevioside είναι το πιο γλυκό από τα γνωστά φυσικά γλυκοσίδια.