Το αβοκάντο το θεωρώ ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πολύπλευρα υλικά που μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος στην κουζίνα του, ιδίως αν προτιμά να τρέφεται υγιεινά.Αυτή η συνταγή για γουακαμόλε, που είναι η πιο αντιπροσωπευτική του αβοκάντο! Το συνόδεψα με τορτίγια. Όπως έλεγα και σε ένα φίλο μου προχθές, να φας γουακαμόλε σε τραγανή τορτίγια, δεν ξέρεις τι χάνεις!!!

Το μυστικό του καλού γουακαμόλε, βρίσκεται στα υλικά. Είναι μια ωμή παρασκευή, δεν μαγειρεύεται, άρα τα φρέσκα, καλά και ώριμα υλικά είναι το παν. Επίσης, μην το φτιάξετε για να το φάτε την επόμενη μέρα. Τρώγεται φρέσκο και η αλήθεια είναι πως παρόλο που έχει λάιμ, την επόμενη μέρα θα έχει μαυρίσει.

Πάμε να το φτιάξουμε;

Υλικά 

  • 2 ώριμα μέτρια αβοκάντο
  • 1 μέτρια ώριμη τομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • ¼ φλυτζανιού πολύ ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 8-10 σταγόνες Tabasco (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε)
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή πολύ ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Βάλτε στο μούλτι Moulinex AT718A Moulinette XXL το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, τον κόλιανδρο και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέστε τα αβοκάντο και τον χυμό λάιμ και ανακατέψτε τόσο ώστε να λιώσει το αβοκάντο αλλά να μείνουν και κάποια κομματάκια του.

Προσθέστε και την ψιλοκομμένη τομάτα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι για να μην λιώσει.

Καλή σας όρεξη !!!

Διατροφολόγος - Διατολόγος Κουτρίδου Σοφία: https://improveat.gr/

Δείτε περισσότερα εδώ:  Moulinex AT718A Moulinette XXL Πολυκόφτης

Δείτε όλη την κατηγορία εδώ: Κοπτήρια