Το πλέον άπαχο και τρυφερό μέρος του χοιρινού, είναι το φιλέτο που μαγειρεύεται γρήγορα στο φούρνο, το τηγάνι ή στην κατσαρόλα. Προσέχουμε να μην το παρακάνουμε με το μαγείρεμα όμως, για να μην στεγνώσει και σκληρύνει.

Υλικά

  • 2 μέτρια ψαρονέφρια, βάρους 400 - 500 γρ. το καθένα
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κουτ. σούπας ξερό, τριμμένο)
  • 5 - 6 σκελίδες σκόρδου, με τη φλούδα τους, ελαφρώς σπασμένες
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού γλυκό μπούκοβο (ή γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη)
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση με μέλι)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία Μαγειρέματος

 

Βήμα 1ο

Κόβω τα ψαρονέφρια σε μικρούς κύβους, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω καλά με το ξερό τζίντζερ.

Βήμα 2

Σε ένα σχαροτήγανο Tefal Gri D50940 Γκριλιέρα 26cm, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρέας για 2 λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά, μέχρι να ροδίσει απαλά. Προσθέτω το δεντρολίβανο (φρέσκο ή ξερό) και τις σπασμένες σκελίδες σκόρδου και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά περίπου μέχρι τα ψαρονέφρια να ροδίσουν ομοιόμορφα και τα υπόλοιπα υλικά να σκορπίσουν το άρωμά τους. Σβήνω με το κρασί και τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού. Πασπαλίζω με το μπούκοβο (ή την πάπρικα), μαγειρεύω για 2 – 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

 Βήμα 3

Σε ένα μπολάκι διαλύω τη μουστάρδα σε 100 ml ζεστό νερό και αδειάζω το μείγμα στο τηγάνι. Αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά, μέχρι δέσει η σάλτσα. Σκορπίζω το ξύσμα λεμονιού.

Extra Tip! Σερβίρω το φαγητό με πουρέ ή ρύζι και φρέσια πράσινη σαλάτα.

Διατροφολόγος - Διατολόγος Κουτρίδου Σοφία: https://improveat.gr/

Βρείτε όλα τα τηγάνια εδώ

Διάφορα σκεύη κουζίνας εδώ